Op zondag 18 september 2022

Familie Ceustermans – Jansen

Oude Maai 39 en 51 te Lommel

Welkom van 10 tot 18 uur

Over het bedrijf.

De familie Ceustermans heeft een bedrijf op twee locaties (melkvee en jongveel) op 150 meter van elkaar In 2019 werd er een nieuwe melkveestal en melkstal gebouwd, met aandacht voor dierenwelzijn, en arbeidsgemak.
De 400 koeien worden sindsdien gemolken in een melkstal voor telkens 2 x 20 dieren, die uitgerust is met een beweegbare putvloer voor het comfort van de melkers en een snelwissel-systeem om de capaciteit te verhogen. Er worden diverse technieken toegepast om het waterverbruik te beperken en het water te recycleren.

In de melkveestal hebben de koeien watermatrassen voor een optimaal comfort. Ze krijgen een uitgebalanceerd gemengd rantsoen op basis van ruw-voeders, aangevuld met pulp, bierborstel en een op maat gemaakte mix van losse krachtvoergrond-stoffen en minerale. Voor het voeren van koeien en kalfjes worden gedigitaliseerde technieken ingezet. Zo kan een melktaxi voor elk kalf de juiste hoeveelheid melk bepalen.

Wat valt er die dag te beleven?
Je kunt beide locaties van het bedrijf bezoeken. Een film op een groot scherm toont hoe gemolken wordt. Er is heel wat kinderanimatie: een stro-piramide. minitractorrace, knuffelen met kleine huisdieren … Verder is er uitgebreide catering. met voor ieder wat wils.

Wist je dat dochter Ellen dit seizoen deelnam aan het bekende tv-programma ‘Boer zkt vrouw.?