Livestream met Koen Buyse & Slow Pilot

Geniet vanuit je eigen woonkamer van intieme concerten, live gespeeld in De Adelberg.

Met: Koen Buyse My Works, Classics & Heroes

Koen, kind in de jaren 80, begon eind jaren 90 met eigen nummers te schrijven. De muziek uit deze periode heeft onmiskenbaar een invloed gehad op zijn muziekbeleving. Faith No More, Oasis, Guns N’ Roses, maar ook Johnny Cash en Tom Petty kregen allemaal een plaats op de vele mix-tapes in de walkman.

My Works, Classics & Heroes, is een reis, langsheen de kronkelige, mooie en soms donkere muzikale gedachten van Koen.

Eigen songs, en klassiekers van zijn helden worden op een pure, onversneden en eigen wijze gebracht. Een gitaar, piano en een stem… meer is er niet nodig om de essentie van een song te doen weerklinken.

Een avond van cassette tot spotify.

& Slow Pilot

Dat Slow Pilot – de band rond zanger-songsmid Pieter Peirsman – de tijd heeft genomen voor zijn debuutplaat, hoor je. Wars van trends of hypes ademt hun muziek een tijdloos karakter uit, inclusief symfonische arrangementen, warme weemoed, weidse dynamiek, en een zweem van Jeff Buckley, Nick Drake en Radiohead.

Terwijl er ondertussen alweer hard wordt gewerkt aan een opvolger, maakt Slow Pilot graag nog even tijd om uw huiskamer op te luisteren met enkele uitgeklede versies van nieuw en minder nieuw werk. Glaasje wijn erbij, en genieten.

Speciaal voor Acoustic Night, neemt Pieter (sinds 2016 de eerste mannelijke stem van Hooverphonic) zijn muzikale rechterhand en multi-instrumentalist Maarten Van Mieghem mee.
Vrijdag 16/04/2021 20:00
Prijs: Gratis
Locatie: Online
Livestream via Youtube, vanuit De Adelberg.