Stefaan Blancke trekt al decennia lang ten strijde tegen het creationisme – het geloof dat God de wereld en de mens geschapen heeft – en dit heeft hem geen windeieren gelegd: hij werd winnaar van de Prijs Lucien De Coninck 2018 die het gelijknamig fonds tweejaarlijks uitreikt aan jonge wetenschappers. Stefaan is als wetenschapsfilosoof verbonden aan de Universiteit van Gent en sinds kort ook aan de Central European University in Boedapest.

De schepping ná Darwin vertelt het verhaal van de evolutietheorie en het creationisme. De evolutietheorie van Charles Darwin was revolutionair, maar het creationisme, een beweging die in het begin van de 20ste eeuw ontstond in de Verenigde Staten, verwierp die. Volgens hen schiep God de wereld. Het idee dat mensen verwant zijn aan dieren, kon er bij hen niet in. Anno 2018 gelooft nog steeds 40 tot 45 procent van de Amerikanen, net zoals een groot deel van de wereldbevolking, in één of ander scheppingsverhaal.

Op woensdag 10 maart 2021 om  20:00u – 21:30u
Prijs: gratis
Locatie: CC De Adelberg
I.s.m. huisvandeMens en HVV Noord-Limburg.
Begeleiding: Dhr. Stefaan Blancke

Deze lezing stond oorspronkelijk gepland in het Raadhuis, maar door het sluiten van onze deuren bieden we deze avond aan in een ZOOM-sessie. Deelname is gratis. Je schrijft je vooraf in per mail, daarna ontvang je de logingegevens.