de twee Lommelse carnavalstoeten verhuizen naar een latere datum, meer bepaald naar het weekend voor Pasen. De stoet van Lommel-Centrum wordt uitgesteld naar zondag 10 april 2022 en de Kinderstoet van Lutlommel zal op maandag 11 april 2022 uitrijden.

Dit is beslist tijdens een gezamenlijk overleg met Carnaval Lommel en De Verenigde Lutlommelaren.

De coronabarometer zal op dat moment duidelijk maken welke maatregelen nodig zijn.

“Waarom specifiek dit weekend in de paasvakantie? We hebben met de verenigingen de agenda’s bij elkaar gelegd”, zegt Steven Emmers, ondervoorzitter van Carnaval Lommel. “Bovendien is er gekeken naar de data van de carnavalstoeten in de omliggende gemeenten. We willen geen concurrenten zijn van elkaar. Het is dan ook schoolvakantie, wat zeker voor de Kinderstoet in Lutlommel belangrijk is.”

Feesttent, vlaggen en carnavalskleuren

Nieuw is de grote tent die tijdens het carnavalsweekend op het Hertog Janplein aan het Huis van de Stad komt te staan. Een tent biedt meer mogelijkheden voor verluchting.

Deze feesttent is onder andere de startplaats van de kroegentocht en de locatie voor de traditionele machtsoverdracht met de gekende sleuteloverdracht. Op zondagavond worden er de prijzen voor de mooiste wagens uitgereikt. Op zondagavond worden er de prijzen voor de mooiste wagens uitgereikt.

Vanaf midden februari zie je overal in Lommel de typische carnavalskleuren. In 2021 hingen er al carnavalsvlaggen op het Hertog Janplein, maar nu hangen ze vanaf midden februari tot aan het nieuwe carnavalsweekend aan meer dan 80 vlaggenmasten, verspreid over heel Lommel. Ook het Huis van de Stad wordt opnieuw verlicht met de warme carnavalskleuren.