In het kader van het scholenprotocol werden er de afgelopen 2 weken drugsacties uitgevoerd in alle Lommelse middelbare scholen. De actie is een samenwerking tussen de scholen, politie, parket en hulpverlening.
“Door zulke controles op school te organiseren tracht men het signaal te geven aan de leerlingen dat drugs niet getolereerd worden”, zegt burgemeester Bob Nijs. “Door drugs op zak te hebben of onder invloed aanwezig te zijn in de klas overtreden leerlingen niet alleen de strafwet, maar ook het schoolreglement.”
“In de scholen Provil, Helix, Provil ION, X-Plus en Wico werden tezamen meer dan 500 leerlingen gecontroleerd”, vervolgt hoofdcommissaris Bart Voordeckers. “Er werden uiteindelijk 2 vaststellingen gedaan van drugsbezit. Alle Limburgse jongeren die in het bezit gevonden werden van drugs kregen gratis het aanbod van LIM voorgesteld. Ze kunnen vrijblijvend ingaan op een hulverleningsaanbod.
Indien je in het LIM-project stapt en je brengt deze procedure tot een goed einde, zal de procureur des Konings je dossier nadien seponeren.”