Zondag 14 mei 2023 van 10.00 tot 18.00u organiseert Toerisme Lommel de Molenfeesten bij de Leyssensmolen. Een ambachtenfestival met live demonstraties van oude ambachten, handwerkers en toffe kinderanimatie.

Meer dan 50 vaklui

Meer dan 50 vaklui demonstreren er de passie voor hun stiel; mandenvlechters, schapendrijvers, hoefsmeden, keramisten, imkers, houtkappers, kantklossers, zeel draaiers, raku stokers … Er zal zelfs een mobiele glasoven aanwezig zijn.

Meerdere momenten per dag kan je de fascinerende roofvogelshow aanschouwen, meedansen op de swingende ritmes van de drumband van Harmonie Hoop in de Toekomst & je ogen uitkijken bij de vlaggendans van dansgroep Imago Tijl (choreograaf Luc Morren).

Ook worden er rondleidingen gegeven in de Leyssensmolen, door de Lommelse molenaars.

Kinderanimatie

Zelfs de kinderen zullen zich op de Molenfeesten niet vervelen! Ze kunnen op wandel gaan met ezels, achter trekpaarden aan sleeën, allerlei creatieve workshops volgen, zich spelenderwijs uitleven met de oude volkspelen & een kasteel van stro opklauteren. Aan de hand van een opdrachtenkaart kunnen de kinderen stempels verzamelen bij verschillende activiteiten. Als de opdrachtenkaart vol is, ligt er een prijs op hun te wachten aan de infostand van Toerisme Lommel!

Lekkers ter plaatse

Wie van al het spektakel rondom de Leyssensmolen een knorrende maag krijgt, heeft genoeg opties; varken aan het spit, broodje molenburger, frietje stoverij . Er worden zelfs pannenkoeken gemaakt van ter plekke gemalen meel! En als zoet dessert kan je smullen van een verrukkelijk Lommels Saharataartje.

Gemakkelijk parkeren

Rondom het terrein van de Molenfeesten is er een gratis fiets- en autoparking voorzien.

Meer informatie op visitlommel.be/molenfeesten

Opening van de trage weg ‘Naar de Muisberg’. De opening vindt plaats op zondag 14 mei om 14 uur aan de Leyssensmolen in Kattenbos, meer bepaald op de kruising van de gele en paarse weg (zie plannetje). De gele lijnen duiden ‘Naar de Muisberg’ aan. De paarse lijn duidt de weg tussen de Zandstraat en de Leyssensmolen aan.

De heropening van deze trage weg kadert in het actieplan van Stad Lommel om het netwerk van trage wegen op te waarderen en bekend te maken. Naar de Muisberg is de 21ste trage weg in Lommel met naambord.