Op zaterdag 18 en zondag 19 december staat de Wensboom weer in het stadscentrum. In die boom hangen 270 kerstwensen van kinderen uit kansengroepen. Voorbijgangers kunnen een wens uit de boom kiezen en het geschenkje gaan kopen bij een lokale handelaar voor maximum 10 euro. Zo bezorgen ze een kind in armoede een mooie kerst.

Een boom vol wensen:
Dirk Vanderhoydonks, schepen van gelijke kansen en armoede: “Iedereen krijgt graag een pakje onder de kerstboom. Jammer genoeg is het voor heel wat ouders niet evident om kerstcadeautjes te kopen voor hun kinderen. Daarom gaven we kinderen tot 16 jaar, die deel uitmaken van een  kansengroep, de kans om op te schrijven of te tekenen welk geschenk ze graag zouden krijgen. Die wensen hangen we in een grote boom. Wie wil, kan dan op 18 of 19 december een wens uit de boom kiezen en het gevraagde geschenkje kopen bij een Lommelse handelaar. Daarna brengt de koper het geschenkje terug naar de Veemarkt. De deelnemende organisaties zorgen er op hun beurt voor dat geschenken tijdig terechtkomen bij de kinderen.”

Achtste editie:
De Wensboom is al aan zijn achtste editie toe. Burgemeester Bob Nijs: “Dit is een hartverwarmend initiatief. Dankzij de Wensboom gingen de afgelopen jaren al meer dan 1500 kerstwensen in vervulling. Ook dit jaar hopen we opnieuw een mooie kerst te kunnen bezorgen aan kinderen die in armoede opgroeien.”

Vorig jaar verliep alles uitzonderlijk digitaal, maar nu verschijnt de Wensboom opnieuw in het centrum van Lommel, meer bepaald op de Veemarkt ter hoogte van Hema.

De deelnemende organisaties zijn inloopcentrum compagnie en co, OCMW Lommel, Akindo, Jeugddienst, De veerkracht, Pieter Simenon, dagcentrum De Teuten en CIG de zeshoek en Peter/meter vzw.

Zaterdag 18 en zondag 19 december  van 10 tot 18 uur
Veemarkt, Lommel centrum