Stad Lommel presenteert deze zomer enkele opvallende comebacks. “Op de eerste plaats Beeldig Lommel op 17 en 18 juni”, zegt burgemeester Bob Nijs. “Terug van even weg geweest. Lommel en verre omstreken maakt zich klaar voor een prachteditie van het levende beeldenfestival. Ook de verrassende Veloconcerten staan opnieuw op het programma. Lommel fietsstad maakt op zondag 30 juli op originele wijze een combinatie van fietsen, gezelligheid, muziek en cultuur. De acts liggen vast, maar ze zijn nog geheim. Laat je verrassen!”

Vlaanderen Muziekland met Stan Van Samang en Wereldfeest met Yevgueni
“Heel wat mensen zullen zich ook nog Vlaanderen Muziekland herinneren”, vervolgt schepen Peter Vanderkrieken. “Deze prachtige tv-show strijkt opnieuw neer op het Hertog Janplein. Met toppers als The Starlings en Stan Van Samang beleven we op vrijdag 14 juli een muzikaal feest. Dé hoofdact van die dag blijft voorlopig nog even geheim… Ook op de affiche van het Wereldfeest op 6 juli staan twee straffe namen: Stoomboot en Yevgueni. Overdag is het gewoontegetrouw genieten van de wereldkeuken, een picknick en tal van workshops voor kinderen.”

Nog meer mooie namen 

School’s Out is ondertussen een klassieker. Op 28 juni staan er enkele mooie namen op de affiche. Met twee toprappers, Frenna uit Nederland en onze eigen Dikke. Olivia kennen we van The Voice van Vlaanderen en Gestapo Knallmuzik maakt het feestje compleet.”

Praktische brochure

Alle inwoners ontvangen bij het Stadsmagazine van juni een volledige en praktische brochure op zakformaat dat je ook op diverse plaatsen kan afhalen. Met niet alleen de Lommel Leeft evenementen, maar ook tal van activiteiten dankzij de enthousiaste organisatiegeest van heel wat verenigingen en organisatoren.

Benieuwd naar wat de zomer nog meer in petto heeft? In bijlage het volledige persbericht met nog enkele topevenementen. 

Meer info op www.lommelleeft.be