Aanstaande zondag wordt de gloednieuwe Groene Halte wandeling feestelijk ingehuldigd. De wandeling is goed voor 18,8 km wandelplezier en brengt wandelaars langs verschillende Lommelse natuurpareltjes.

De wandeling wordt feestelijk ingehuldigd op zondag 26 juni om 10.30 uur aan het station van Lommel. De Groene Halte wandeling is een initiatief van TreinTramBus en werd gerealiseerd in samenwerking met Toerisme Lommel en het stadsbestuur. De wandeling brengt je onder andere langs het natuurgebied Dorperheide, de Lommelse Sahara, de Blekerheide en nog meer prachtige natuurparels in Lommel.

Groene Halte wandelingen kenmerken zich door de combinatie van wandelen en openbaar vervoer. Je reist met het openbaar vervoer naar het vertrekpunt van de wandeling. Aan het eindpunt van de wandeling keer je ook huiswaarts met het openbaar vervoer. Dergelijke Groene Halte wandelingen vind je in heel België. De wandeling in Lommel begint aan het station en eindigt aan de kerk van Lommel. Beide punten zijn vlot bereikbaar met het openbaar vervoer.

De volledige wandeling is beschreven in een handige wandelbrochure. Je vindt er informatie over de wandelroute, mogelijke inkortingen, openbaar vervoer en verschillende interessante punten waarlangs de route je brengt. Tijdens het openingsevenement op 26 juni zijn de brochures gratis te verkrijgen. Nadien kan je de papieren wandelbrochure gratis verkrijgen via Toerisme Lommel of online via www.toerismelommel.be.

Meer info over Groene Halte wandelingen vind je op www.groenehalte.be