Meer dan 20 kinderbeelden in opleiding

Tijdens het internationaal levende beeldenfestival Beeldig Lommel op 17 en 18 juni 2023 halen tientallen levende beelden, muzikale en mobiele acts hun beste performance boven. Ook meer dan 20 kinderen krijgen de kans om op te treden als levend beeld. Ze krijgen hiervoor een opleiding vanuit de Beeldig Lommel organisatie. Deze is in maart met veel energie en enthousiasme gestart.

Aanstaande woensdag tussen 15 en 18 uur wordt er met alle kinderen een generale repetitie gehouden in het Burgemeesterspark; het sfeervol stadspark tegenover de Sint-Pietersbandenkerk. Deze setting wordt tijdens Beeldig Lommel omgevormd tot het kinderbeeldenpark!

Karel Wieërs, Lommels schepen van Toerisme: “We zijn verheugd Beeldig Lommel opnieuw te kunnen organiseren in ons mooie stadscentrum. We hopen weer een grote schare bezoekers te mogen verwelkomen en te verwonderen.”

KANL, Compagnie en Co en de kindergemeenteraad

De kinderwerking van Beeldig Lommel staat in voor de hulp en begeleiding om onervaren kinderen – tussen 6 en 16 jaar – om te scholen tot bekwame kinderbeelden. Ze krijgen hulp bij het bedenken van een act, het maken van een kostuum, aanleren van schminktechnieken en het leren stilstaan als levend beeld.

Peter Vanderkrieken, schepen van Jeugd en Evenementen: “Naast vele internationale, professionele beelden, willen we ook Lommelse kinderen de kans geven om op te treden tijdens het festival. We ondersteunen hen hierbij zodat zij – net als de volwassenen – een prachtige act kunnen neerzetten.”

De ene groep kinderen volgt een traject bij de Kunstacademie Noord-Limburg (KANL) in Lommel, onder begeleiding van Karla Deroost (theater en musical leerkracht bij KANL) en Yvon Hollander (oprichter Theater Company Adorabel). Yvon heeft zelf al meerdere jaren ervaring als levend beeld.

De andere groep volgt een vergelijkbaar begeleidingstraject. Die groep bestaat uit kinderen van Compagnie en Co en uit de kindergemeenteraad van Lommel. Compagnie en Co is een erkende armoedevereniging waar de kwetsbare mens centraal staat ongeacht zijn etniciteit, religie, status of geaardheid.

Enthousiast voor de 13de editie

Burgemeester Bob Nijs: “Het enthousiasme voor de 13de editie van Beeldig Lommel is groot. Na drie jaar afwezigheid kunnen we eindelijk nog eens alle registers opentrekken om van het beeldenfestival een onvergetelijk evenement te maken voor bezoekers en artiesten.”

Meer informatie op www.beeldiglommel.be