Glasmarkt op het Kerkplein
Meer dan 50 internationale glaskunstenaars te gast
Op zondag 7 augustus vindt de 8ste editie van de jaarlijkse Glasmarkt plaats op het Kerkplein te Lommel. Meer dan 50 internationale glaskunstenaars tonen hun glastechnieken. Van fusing, glas-in-lood, glaskralen draaien, Tiffany tot églomisé … “Het is een uniek concept in Vlaanderen dat je zeker niet mag missen” zegt schepen van toerisme en GlazenHuis Karel Wieërs. “Iedereen is van harte welkom op deze gratis kunstmarkt!”NIEUW! Workshops voor groot en klein bij onze mobiele glasblazer
Voor het eerst kan je op de Glasmarkt deelnemen aan een workshop glasblazen. De mobiele glasblazerij verzorgt demonstraties glasblazen en geeft mini workshops voor groot een klein.

Glasblazers Ruud en Gerrie Snakenborg van Farvetglass werken al vele jaren met glas: “We houden van spelen met het hete glas. Deelnemen aan de Glasmarkt in Lommel is een geweldige impuls voor dit evenement dat elke keer weer vele mensen aantrekt.” Durf jij de uitdaging aan te gaan met het hete glas? Laat je creativiteit de vrije loop!

Teutenmarkt in glasthema
Zelfs de Lommelse Teutenmarkt op het sfeervolle dorpsplein met lindebomen en terrasjes, staat op 7 augustus in teken van glas. Het stadscentrum wordt volledig ingepalmd door glazen snuisterijen, antiek en hebbedingen.

Bezoek GlazenHuis met glasatelier en 4 tentoonstellingen
Heb je de glaskriebels volledig te pakken? Bezoek dan de 4 tentoonstellingen van GlazenHuis (toegang van 10 tot 17 uur). Ook hier kan je het glasatelier bezoeken en de glazen toren beklimmen voor een uitzicht over de stad.
Gemakkelijk parkeren
Combineer je bezoek met een fijne fietstocht. Je kan je fiets parkeren in het centrum of bij CC De Adelberg. Kom je toch met de wagen? Dan kan je terecht op het Hertog Janplein, Michiel Jansplein, Mudakkers, CC De Adelberg en de Frans van Hamstraat.