Politicoloog Hendrik Vos brengt een actualiteitslezing over Europa. De juiste inhoud zal bijgevolg deels afhangen van de actualiteit, maar dat Europa de rode draad zal zijn staat buiten kijf! Vos is al sinds jaar en dag de autoriteit over dit onderwerp. Ik geloof in Europa, omdat Europa een vat vol goede voornemens is, al vele jaren.  Maar over Europa moeten we helder zijn en duidelijk en niet meer fluisteren of in codetaal spreken”, is één van zijn vele uitspraken desbetreffende.

Hendrik Vos is verbonden aan de Universiteit Gent, waar hij ook directeur van het Centrum voor EU-studies is. Zijn specialisaties zijn Europese politiek, besluitvorming in de Europese Unie en actuele vraagstukken van de Europese politiek. Het zijn onder andere deze vakken die Vos doceert aan de vakgroep Politieke Wetenschappen.

Vos is dikwijls te gast bij vrt-programma’s zoals De Zevende Dag en Terzake. In 2008 won hij samen met vrt-journalist Rob Heirbaut de Wablieft-prijs voor klare taal voor hun boek Hoe Europa ons leven beïnvloedt. Vos is bovendien columnist voor De Standaard, waar zijn column om de twee weken verschijnt.

Woensdag 19/01/2022 om  19:30u – 21:30u

Inschrijving