Het Davidsfondsafdeling had een herfstcauserie met ere-politiecommissaris Henri Mertens gepland.
Om redenen die u wel bekend zijn, waren ze verplicht deze op te schorten.

Henri Mertens, dé politiecommissaris bij uitstek; de man der wet met de zachte  hand en het groot hart die eerder verzoening dan veroordeling voorstond, die de Lommelaars door en door kende en zo met een kwinkslag of met een (toch wel) strenge reprimande veel problemen oploste.
Een avond met de commissaris kon dus niet.  Jammer, maar helaas!
Henri had echter een prachtig alternatief in petto; hij schreef een boek!  In “VAN BOERENJONG TOT KOMMËSEER” schetst hij zijn levensverhaal.

In 1930 geboren in de Kolonie, eerder voor tuinder dan voor politieman in de wieg gelegd, groeit hij door tal van toevalligheden, maar evenzo door persoonlijke inzet, uit tot hét gezicht van het Lommelse politiekorps.
Zijn inzet voor de verkeersveiligheid is bijna spreekwoordelijk en als auteur van dé verkeersregels bij uitstek “Wees Wegwijs” werd hij bekend en gewaardeerd, ver over de grenzen van zijn geboortedorp.
Dit boek kende talloze herdrukken en werd vertaald in meerdere talen tot in het Turks toe!
“VAN BOERENJONG TOT KOMËSSEER” bevat talloze foto’s en is rijk gedocumenteerd; het is ook het verhaal van een tijd, nog niet zo lang geleden, maar toch zo anders nu.
U moet dit lezen!
Te koop of te bestellen bij de Standaard Boekhandel, Kerkstraat, Lommel voor €25.
Ik wens u erg veel leesgenot!

Wanneer “es wieder loss gehet (!)” zullen we Henri uiteraard op een avond uitnodigen, zodat u ten volle kan genieten van de vele verhalen en anekdotes die zijn gevuld leven kleur hebben gegeven.