Gezien de beslissing van de nationale veiligheidsraad om geen nieuwe versoepelingen toe te staan en het maximumaantal bezoekers voor evenementen niet op te trekken, heeft het Lommelse schepencollege – op advies van de lokale veiligheidscel – beslist om de hele maand augustus geen kermissen te organiseren. Het gaat dan concreet over de kermissen in Kattenbos, Werkplaatsen en Lommel Centrum.

Voor andere activiteiten in augustus in Lommel wordt event per event bekeken wat wel en niet kan plaatsvinden en welke voorzorgsmaatregelen nodig zijn.

UPDATE VEILIGHEIDSRAAD‼️
Deze maatregelen zijn vandaag – 23 juli – beslist op de Nationale Veiligheidsraad:

Er komen geen nieuwe versoepelingen. Het maximumaantal bezoekers voor evenementen wordt dus NIET opgetrokken.
Steden en gemeenten zullen zelf extra maatregelen kunnen nemen om lokale haarden beter te bestrijden.
Concreet voor Lommel heeft het schepencollege – op advies van de veiligheidscel – beslist om de hele maand augustus GEEN kermissen te organiseren. Het gaat dan over de kermissen in Kattenbos, Werkplaatsen en Lommel Centrum
Voor andere activiteiten in augustus wordt event per event bekeken wat wel en niet kan plaatsvinden en welke voorzorgsmaatregelen nodig zijn.
Mondmaskers worden vanaf 25 juli bijkomend verplicht in drukke winkelstraten, op de markten en in openbare gebouwen. Ook in de horeca zal een mondmasker verplicht zijn als je je verplaatst, bijvoorbeeld bij een toiletbezoek
Om te voorkomen dat feestvierders na het sluiten van de cafés verder vieren op straat, gaan nachtwinkels verplicht om 22 uur ’s avonds dicht en niet meer om 1 uur ‘s nachts.
In horecazaken zal één iemand per tafel contactgegevens moeten achterlaten om contactopsporing te vergemakkelijken.
De contactbubbels van maximaal 15 personen blijven behouden.
Iedereen die terugkeert uit vakantie – met eender welk vervoersmiddel – zal 48 uur voor de terugkomst verplicht een formulier moeten invullen (https://dofi.ibz.be/…/Docu…/BELGIUM_PassengerLocatorForm.PDF), of je vanuit een risicogebied komt of niet.

Meer info via https://www.info-coronavirus.be/nl