Inschrijven voor 30 juni – tentoonstelling van zaterdag 10 augustus t.e.m. zaterdag 31 augustus 2024

De Lommelse zandtapijtententoonstelling is terug en viert haar 40ste editie. Voor deze jubileumeditie doet Toerisme Lommel opnieuw een warme oproep aan creatieve talenten, jong en oud, uit de regio. Zij kunnen zich vanaf nu tot eind juni inschrijven om hun zandkunsten te laten schitteren op deze unieke tentoonstelling, die voor het eerst zal plaatsvinden in GlazenHuis en dit van zaterdag 10 augustus tot en met zaterdag 31 augustus. Daarbij gaat er ditmaal bijzondere aandacht naar de rijke geschiedenis van zandtapijten strooien, een traditie die de essentie van Lommels erfgoed omarmt.

Inschrijven voor eind juni

Wil je deelnemen aan deze bijzondere tentoonstelling? Schrijf je dan voor 30 juni in via de website van Toerisme Lommel (toerismelommel.be/agenda/zandtapijtententoonstelling). Er zijn categorieën voor deelnemers tot 11 jaar, tussen 11 en 16 jaar, en volwassenen. Na inschrijving kun je gratis een deelnamepakket ophalen bij Toerisme Lommel.

Net als voorgaande jaren worden ook dit jaar de meest bijzondere zandcreaties extra in de kijker gezet. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens Bal Final, op de laatste zondag van de zomervakantie.

Thema ‘Vrijheid’

Het thema voor de zandtapijtenstrooiers dit jaar is ‘vrijheid’, het kostbaarste erfgoed van de mensheid. Vrijheid biedt ons de ruimte om te dromen, te creëren en te streven naar een betere wereld. In een tijd waarin vrijheid onder druk staat, is het des te belangrijker om de waarde ervan te erkennen en te beschermen. Dit thema zal centraal staan in de ontwerpen van de deelnemers, die hun interpretaties van vrijheid zullen uitbeelden in kleurrijke zandtapijten.

Meer informatie: toerismelommel.be/agenda/zandtapijtententoonstelling/