Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Volksbund Deutsche Kriegsgräberfürsorge (Duitse oorlogs-gravendienst) organiseert het Huis Over Grenzen een Internationale vredesdag.

Bij deze gelegenheid vindt eveneens de begrafenis van 3 Duitse soldaten uit de Tweede Wereldoorlog plaats. Deze werden gevonden in Gent, Ten Aard (Geel) en Petit-Enghien/Edingen maar konden helaas niet meer geïdentificeerd worden.

De plechtigheid Op 21 september 2019 zal doorgaan de Duitse militaire begraafplaats, Dodenveldstraat 30 te Lommel en bijgewoond worden door Belgische en Duitse autoriteiten.
De Heer Ambassadeur van de Bondsrepubliek Duitsland bij het Koninkrijk België Z.E. Martin Kotthaus;
De Heer Bob Nijs, Burgemeester van Lommel;
Prof. Dr. Alex Saipa, voorzitter Volksbund Landesverband Niedersachsen (Duitsland);
Vertegenwoordigers van de Belgische Defensie en de Bundeswehr.

De Duitse begraafplaats te Lommel
De Duitse militaire begraafplaats van Lommel staat onder het beheer van de Volksbund Deutsche Kriegsgräberfürsorge e.V. Het is de laatste rustplaats voor meer dan 39.000 Duitse gesneuvelden uit de Tweede Wereldoorlog en tevens van meer dan 500 uit de Eerste Wereldoorlog, voor de helft niet geïdentificeerd. De begraafplaats van Lommel behoort tot de grootste Duitse begraafplaatsen uit de Tweede Wereldoorlog in West-Europa en ze staat symbool voor bewogen herinneringscultuur.