Afgelopen week bezochten er heel wat internationale kunstverzamelaars de expo Shoerealism in GlazenHuis. Gelegenheid was een kleine ‘openingsreceptie’ voor de bruikleengevers van de fantasierijke glazen schoenen die worden tentoongesteld. Deze kon nu de veiligheidsmaatregelen het toelaten éindelijk plaatsvinden. Eregast was niemand minder dan de Japanse kunstenaar en ontwerper Simsa Cho zelf. Die gaf naast na zijn speech een indrukwekkende demonstratie in het glasatelier. Samen met de ‘artist in residence’, Sakurako Iida. Toevallig ook uit Japan.

‘In zijn dertigjarige oeuvre, zijn schoenen een regelmatig terugkerend thema waarin Simsa Cho zijn grenzeloze fascinatie voor schoenen botviert. Als eerste museum brengen we met GlazenHuis een overzichtstentoonstelling waarin veertig objecten uit private verzamelingen en museumcollecties de wonderlijke wereld der glazen schoenen tonen.’ vertelt Jeroen Maes, artistiek directeur en curator van de tentoonstelling.

Wie de expo Shoerealism wilt bezoeken en Sakurako Iida in actie wilt zien, kan dit nog tot en met 10 oktober 2021. Nadien is het glasmuseum gesloten voor de opbouw van de wintertentoonstelling. ‘Net zoals de tijdens zomerexpo, zal je in het najaar drie afzonderlijke tentoonstellingen kunnen bezoeken. Verwacht je aan ingenieuze linken met de stedelijke glascollectie en bekende namen zoals Richard Meitner en Kasper Bosmans.’