Op zaterdag 28 september had in het Klosterhof naar jaarlijkse traditie de jaarlijkse huldiging van Rode Kruisvrijwilligers plaatst.
Ook bestaat dit jaar RK Lommel 85 jaar.

Henny Brants, 10 jaar, Zilveren medaille
Henny is 10 jaar voor RK Lommel actief geweest in het Mariaziekenhuis te Overpelt. Eerst als uitlener van boeken, maar later ook als leesmoeder op de kinderafdeling.

Bruno Oudaert, 15 jaar, 1e zilveren barette op de zilveren medaille
Al 15 jaar zet hij zich in voor het Rode Kruis, waarvan de laatste zes jaar als verantwoordelijke Communicatie & Werving. Hierbij is de jaarlijkse 14 daagse de grootste uitdaging waar hij zijn handen meer dan vol aan heeft. Daarnaast vindt hij tijd om als hulpverlener en bij de uitleendienst actief te zijn.

Ronny Janssens, 25 jaar, Gouden medaille
Vijf jaar terug hebben we hier over Ronny gezegd dat hij steeds zijn beste beentje voorzet als vrijwilliger. En dit liefst zo onopvallend mogelijk.
En dat is nog steeds zo. Zijn groot verantwoordelijkheidsgevoel als Hulpdienstvrijwilliger is zijn grootste troef. Bij Ronny is het te doen om mensen te helpen. Dat is de enige reden waarom hij 25 jaar geleden toetrad in onze afdeling en waarom hij het nog steeds doet. En wat hem ook siert is dat hij hiervoor al vele jaren vanuit Beverlo naar Lommel moet rijden.

Desiré Van Den Bossche, 25 jaar, Gouden medaille
Dat een onderscheiding invorm van een gouden medaille op z’n plaats is geldt ook voor Desiré.
Zijn inzet voor het Rode Kruis was al vanaf het begin onvoorwaardelijk en onbaatzuchtig.
De uitleendienst open houden; een bed wegdoen of terug ophalen …….
Niets is hem teveel.

Jean Jonkers, 25 jaar, Gouden medaille
De 3de gouden medaille van deze avond is voor de voorzitter Jean.
Tijdens zijn periode als PR-Verantwoordelijke was hij al heel belangrijk voor de afdeling op het gebied van de broodnodige fondsenwerving.
Ook de memorabele viering van 75-jarig bestaan leidde hij in goede banen.
In een vrij turbulente periode moest hij al zijn tijd, zweet en diplomatieke gaven inzetten om de trein goed aan het rollen te krijgen.
Hij presenteerde zich hierbij als een geboren leider.

Marie-Jeanne Vandenberk en André Vandebriel, 45 jaar, 2e gouden barette op de gouden medaille
5 jaar geleden werden ze samen gehuldigd voor 40 jaar vrijwilligerswerk.T al een mijlpaal en een unicum binnen de afdeling.
een echtpaar dat samen 45jaar Rode Kruisvrijwilliger is en dat ze beiden actief zijn bij de Hulpdienst; dat Marie-Jeanne met grote toewijding haar taak als lesgeefster volbrengt en André zich onlangs aangesloten bij de uitleendienst.
Samen met onze gelukwensen en onze dank maken we een afspraak voor binnen 5 jaar zeker? Op naar de 50 dienstjaren!

Linda Luyckx, 40 jaar, Legpenning Koningin Elisabeth
We mogen vanavond opnieuw iets uitzonderlijks vieren.
Naast hulpdienstvrijwilliger is zij ook lesgeefster. En laat nu net de dienst Vorming van groot belang zijn voor de werking van een afdeling. Want zonder cursussen volgen er ook geen vrijwilligers. Linda, we zijn dankbaar voor wat jij voor Rode Kruis-Lommel allemaal en niet te vergeten al heel lang doet.