Jan Verheyen is stadsbeiaardier van Hasselt en Neerpelt en bezieler van Bells Lab, een laboratorium voor klokkenmuziek. Bells Lab richt zich tot verschillende publieksgroepen, speelt muziek in diverse genres en is actief in diverse domeinen: van theater en dans over educatie tot totaalspektakel.

Op dit moment ontwikkelt Jan samen met de Italiaanse klokkengieterij Allanconi een tourbeiaard. Dit is een mobiele beiaard, die zowel binnen als buiten gebruikt kan worden en dus voor verschillende doeleinden kan worden ingezet.

Sinds 2004 creëerde Jan verschillende samenspelconcerten waaronder Bell-Canto (beiaard en sopraan), Drum and Bells (elektronisch slagwerk en beiaard) en Bells Ball (beiaard en folkgroep Naragonia). In 2014 bracht hij samen met DJ Courtasock de première van Carillon Jam, een hedendaagse mix van turntable/scratch en beiaard. In 2017 maakte hij met Christmas in the air een concerttournee tijdens de kerstperiode samen met jazz-zangeres Kim Versteynen.

Jan ontwikkelde ook cross-overs. Zo bracht hij samen met dansgroep Imago Tijl Symbiose op de planken, een choreografie op beiaardmuziek. Ook op theatervlak is Jan actief. Zo maakte hij Rocky het Klokkie, een kindertheatervoorstelling waarin het publiek kennis maakt met bellen, klokken en beiaarden. In 2016 ontwikkelde hij het groots opgevatte project Klankspiegelingen, een totaalspektakel met koor, orkest, orgel, beiaard en dans.

Hij doet ook educatieve projecten voor scholen en geeft workshops met bellen en klokken.

Jan volgde zijn opleiding aan de Mechelse beiaardschool, het Nederlands Carilloninstituut in Dordrecht en behaalde vorig jaar het diploma Master in de muziek (instrument beiaard) aan Luca Arts in Leuven. Voorts is hij een veel gevraagd concertant in binnen- en buitenland.

Programma: Beiaard en tape

1. Bellness
2. Music box
3. Count to five
4. Dance-medley
5. 1,5 meter waltz
6. Bellpop
7. Latin groove
8. Used tunes
9. To the sea

Bewerkingen:
Jan Verheyen (1, 2, 3, 5, 7, 8, 9); Cedric Honings (4, 6)

Sint Pietersbandenkerk
Kerkplein z/n
3920 Lommel

op woensdag 22 juli 2020 om 20 u
gratis
Een organisatie van Cultuurcentrum De Adelberg Lommel
Contact : [email protected]