De Krokustocht heeft in het verleden, ondanks dat het nog volop wintert haast alle seizoenen te trotseren gehad! Van dagen vol lenteplezier tot kraakharde winters. Mooi is de tijd als het stevig vriest, dat de koude bijt, dat hulst en andere wintergroene planten de monotone vlakten kleurt. Maar ook een melkwit winterzonnetje is welkom. De
winter en vooral deze Krokustocht kunnen zo verrassend mooi zijn als het grillige spel van weer en wind hun evenwicht bewaren.

Vanuit feestzaal De Moffel gaat het langs het unieke Mariapark en over heuvelige, kronkelende bospaadjes naar de bossen en heidevlakten van Lommel Werkplaatsen en zo naar buurthuis Het Zand in Heeserbergen voor een verdiende rust.
De grotere afstanden maken van hieruit een lus naar de bossen van het Wijerken en de uitlopers van de Sahara, met zijn zandheuvels en waterplassen een niet te evenaren natuurschoon, om daarna een 2° keer rustpost Het Zand aan te doen.
Terugkeren doen we via het groen van de Vreskensvennen en via de vlakte en waterplassen van de zandwinning Sibelco en zo terug naar de startzaal in Lommel Werkplaatsen.

Zaterdag 26/02/2022

Vertrek: Van 8 tot 15 uur

Afstanden: 5 – 8 – 12 – 16 – 20 km

Feestzaal De Moffel
Martinus Van Gurplaan 39
3920 Lommel-Werkplaatsen