Veel toeristen geraken niet verder dan Barcelona of de Costa del Sol. Toch heeft Spanje heel wat te bieden op cultureel vlak. 

De eerste avond behandelt de oorsprong van de Spaanse cultuur. Je reist naar het noorden van Spanje, waar de Camino de Santiago de christelijke cultuur levend houdt. Ook het Moorse Al-Andalous en de meesterwerken van de Arabisch-Spaanse cultuur komen aan bod. De avond sluit af met de opkomst van de Reyes Católicos: Ferdinand van Aragon en Isabella van Castilië.

Tijdens de tweede avond staat het koninklijke Spanje centraal. Achtereenvolgens zorgden de Habsburgers en de Bourbons voor een ware bloeiperiode van de kunst. Ontmoet de klassieke Spaanse schilders El GrecoVelazquezZurbaran en Murillo en laat je verwonderen door de veelheid aan Spaanse paleizen en kathedralen.

Afsluitend komt de periode van politiek verval aan bod. Buitenlandse bezetting en burgeroorlogen zorgden voor de ondergang van een wereldmacht. Maar diezelfde catastrofes zorgden tevens voor een laatste (?) bloeiperiode van de kunst met kunstenaars als Goya, Picasso, Gaudi en Dali.

Cursus gaat door op 05/10/2021, 12/10/2021 en 19/10/2021

19:30u – 22:00u

Inschrijving

  • Prijs: € 36,00 / € 25,50
  • Locatie: Raadhuis
  • 40 plaatsen
  • Begeleiding: Vincent Stockx