Stad Lommel organiseert elk jaar een street art project, dit kadert in een geïntegreerd street art beleid dat de stad over verschillende jaren uitrolt en waarbij elk jaar één van de gehuchten aan bod komt. Zo wil de stad een aangename en activerende omgeving creëren dat voor meer sociale cohesie zorgt. Middels een participatietraject hebben de bewoners van de wijk inspraak in de aanpak, de locatie en de thema’s.

In samenwerking met kunstenaarscollectief Treepack en inwoners van Kerkhoven werd in deze wijk gekozen voor een wandelroute Tour Surprise. De meest ongewone plekjes zijn er omgetoverd tot ludieke creaties.  Ga op creatieve ontdekkingstocht door Kerkhoven en ontdek alle 9 locaties met kleurrijke street art.

Vorig jaar leidde het street art project al tot een prachtige mural op de achtergevel van Cultuurcentrum De Adelberg. Zodra de ontdekkingstocht in Kerkhoven is ingewandeld, wordt uitgeweken naar het gehucht Heide-Heuvel. Daarover binnenkort meer.

Praktisch
– Tour Surprise opent op vrijdag 31 maart ’23. Daarna kan je de wandeling dagelijks maken van zonsopgang tot zonsondergang.
– Het vertrekpunt is zaal Heidegalm, Kanaalstraat 18, 3920 Lommel-Kerkhoven.
– De route is 2,5 km lang en heel toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens.