Op vraag van waarnemend provinciegouverneur Michel Carlier opereren de Limburgse brandweerzones al sinds weken als logistieke verdeelcentra van medisch materiaal. Het gaat om meer dan 8,5 miljoen stuks: vooral chirurgische mondmaskers, FFP2-maskers, handschoenen, handgel, werden aangeleverd door de federale overheid en verspreid over de provincies. In Limburg staan de brandweerzones en -posten in voor de bedeling aan de eindgebruikers: ziekenhuizen, zorginstellingen en een brede waaier aan medisch en paramedisch personeel.

“Op dit moment werkt onze logistieke dienst in ‘onderaanneming’ voor de federale overheid.” Aan het woord is Ronald Ruysen, 1ste sergeant en verantwoordelijk voor het logistiek beheer in Hulpverleningszone Zuid-West Limburg. “We vormen de HUB Provinciale Distributie Limburg en hebben zopas een mega-lading chirurgische mondmaskers en alcoholgel ontvangen voor thuisverpleegkundigen, zorgkundigen en vroedvrouwen. We hadden onlangs ook al een grote levering voor de ziekenhuizen, een lading filterdoekjes voor het ‘Geens-masker’ en een grote lading mondmasker en alcoholgel voor de huisartsen en apothekers.”

Miljoenen maskers: Lees meer.
https://noord-limburg.hulpverleningszone.be/nieuws/limburgse-brandweer-verdeelt-miljoenen-mondmaskers-aan-zorgverleners-10561