Het einde van de zomervakantie nadert helaas met rasse schreden. “Eerst natuurlijk nog Lommel kermis”, zegt burgemeester Bob Nijs, “maar op zondag 29 augustus sluiten we de vakantie graag af met een mooi feest voor het hele gezin.”
Bal Final is een heus stadsfestival en de opvolger van de Dag van het Zand. “De ingrediënten glas en zand zijn nog altijd volop aanwezig”, zegt schepen Karel Wieërs. “Zo kan je in het GlazenHuis een glazen voetafdruk maken op het Glas Beach. Ook Roy en Thomas, de Lommelse winnaars van LEGO® Masters, tekenen present. Daar zijn we best trots op. Ze bouwen een kopie van het GlazenHuis in LEGO® en de kinderen beleven er een LEGO® mysterie. Door legoblokjes en een handleiding te verzamelen kunnen ze een hippe sneaker of een elegant muiltje bouwen.”
“Het Burgemeesterspark is het decor voor diverse kinderanimatie en –workshops, maar ook voor straat- en circustheater”, vervolgt schepen Peter Vanderkrieken. “Met een zeepbellenrace, Radio Fragile, Bugs Fun, Mallenmolen XL, Boem Tok Tok en veel meer. De kinderen gaan niet weten wat eerst doen.”
Montmartre
“Ook aan het marktplein kom je ogen (en oren) tekort. De overbekende Cie. De Vleesklak en steltenloper Butler XL zorgen voor de nodige humor en een aantal cartoonisten zetten de grappigste versie van jezelf op papier. Je proeft die zondag in Lommel de sfeer van Montmartre. Enkele klassenrijke straatmuzikanten en auteurs dragen daar zeker toe bij. Bovendien gaat de Teutenmarkt ook gewoon door.”
“De jongeren van de Kunstacademie Noord-Limburg en Harmonie Hoop in de Toekomst zorgen voor nog meer muziek. De Tchou-Tchou pendelt tussen het marktplein en het Burgemeesterspark.”
De activiteiten in het burgemeesterspark en aan het marktplein starten om 13.30 uur en eindigen om 18 uur. Stipt om 18.30 uur kan je in het Prinses Astridpark een optreden van de Nieuwe Harmonie en enkele leuke gastoptredens bijwonen.
Gratis inkom (uitgezonderd Glas Beach en LEGO® mysterie)