Het belooft een lange feestzomer te worden in Lommel. Met natuurlijk Lommel Leeft, maar daarnaast nog heel wat meer events. “Lommel Leeft is een sterk merk en met het nieuwe concept ligt de nadruk op een divers programma met muziek, humor, cultuur, dans of gewoon gezellig samenzijn”, zegt burgemeester Bob Nijs. “Ook buiten de zomermaanden. In het centrum én in de wijken, op pleinen en in parken.

“Deze zomer zorgen daar School’s Out, Feest op het Plein, het Wereldfeest en Bal Final voor”, vervolgt schepen Peter Vanderkrieken. “Feest op het Plein is gloednieuw, maar tegelijk een vervolg op een mooie traditie. Op drie donderdagen in juli (11, 18 en 25) toveren we het dorpsplein om tot een feestplein. Daar zorgen deze straffe artiesten en DJ’s voor: Laura Tesoro, Viktor, De Rolo’s, Tony & De Hangmatten, Gustaph en Buscemi.”

“Maar we trappen onze zomer al af op 15 en 16 juni met Beeldig Lommel. Bezoekers kunnen opnieuw bewonderen en lachen met de strafste internationale levende beelden en straatartiesten. Waar ook bij stilgestaan mag worden is het programma van School’s Out op 26 juni. De headliner is Chibi Ichigo, die eerder al op het podium van Pukkelpop en Rock Werchter stond en bekend is van haar deelname aan De Slimste Mens Ter Wereld. Ook o.a. op het programma van School’s Out: Aaron Blommaert, OSKI en Christian D. De aanwezige jongeren horen er trouwens als eersten de naam van nieuwe jongerencentrum.”

Op 4 juli komen verschillende culturen samen in het Burgemeesterspark tijdens het smakelijke Wereldfeest. Muziek, workshops én lekker eten. Op 25 augustus strijken de mooiste straatacts neer in het centrum voor Bal Final. Ze brengen een mix van acrobatie, muziek, dans en humor.

Uit in Lommel-magazine
“We zijn trots op onze zomer, maar ook op het eerste Uit in Lommel-magazine”, zegt schepen Vanderkrieken. “Een fraai magazine dat eind deze week in alle Lommelse brievenbussen zit, met daarin een compleet overzicht van de zomer. Van Beeldig Lommel tot Roze Maandag en de Keramiekmarkt. Met heel wat interviews, achtergronden en een complete agenda.”

Meer informatie in het bijgevoegde persbericht en op www.lommelleeft.be. Bijgevoegd ook enkele persfoto’s van de artiesten.