Op donderdag 6 oktober houden verschillende gemeenten in België een BE-Alert test. Ook Stad Lommel doet mee en zal een bericht uitsturen o.b.v. locatie. Dit betekent dat iedereen die zich dan op Lommels grondgebied bevindt of zich heeft ingeschreven bij BE-alert op een Lommels adres, een SMS zal ontvangen.

Nationale test
Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie willen gemeentes hun inwoners snel verwittigen. Daarom beschikt ook Stad Lommel over BE-Alert, een systeem dat je op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms,
e-mail of telefoon.

Op donderdag 6 oktober wordt dit systeem nationaal getest.

Burgemeester Bob Nijs: “Door BE-Alert te testen, kunnen we onze procedures inoefenen. Bovendien willen we onze inwoners bewust maken van het feit dat het belangrijk is om meteen op de hoogte te zijn bij een noodsituatie. Daarom wil ik graag een extra oproep doen aan elke Lommelaar om zich te registreren voor BE-alert.”

Wat is BE-Alert?
BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee gemeenten hun inwoners kunnen verwittigen bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen die impact kan ondervinden van een noodsituatie. Zo kan je op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bijvoorbeeld ramen en deuren te sluiten bij een brand. Je kan een BE-Alert bericht krijgen via sms, telefoon en/of e-mail.

Registreer je op www.be-alert.be
Om ook in de toekomst berichten te blijven ontvangen, is het belangrijk dat je jezelf registreert. Dit kan heel gemakkelijk op www.be-alert.be. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in.
Schrijf je vandaag nog in en test mee op donderdag 6 oktober!