Het stadsbestuur van Lommel plaatste zeven nieuwe infoschermen op verschillende locaties in de stad. De schermen betekenen een nieuwe stap in de evolutie naar een ‘smart city’, een slimme stad, waarbij digitale technologie ten dienste staat van de inwoners.
Smart city
Voor dit project werkte stad Lommel samen met S-Lim. Burgemeester Bob Nijs: “S-Lim staat voor Smart Region Limburg en wil de krachten van Limburgse steden en gemeenten bundelen om van Limburg één slimme regio te maken. We tekenden in op hun voorstel voor de vernieuwing van onze digital signage. De oude infoschermen met rode tekst waren weinig flexibel en geraakten in onbruik. De nieuwe ‘full color’ schermen bieden veel meer mogelijkheden om mensen via de digitale weg te bereiken.”
Zichtlocaties
De schermen staan op zichtlocaties in de stad: aan het Huis van de Stad (2), bij Toerisme Lommel, aan de Veemarkt, op het Kerkplein, aan De Soeverein en aan het station. De informatie die op de schermen wordt getoond verschilt per locatie. Zo wordt aan het Huis van de Stad bezoekersinformatie getoond, de datum van de eerstvolgende gemeenteraad, zitdagen etc. Op het scherm bij Toerisme Lommel staat toeristische informatie. Op de andere schermen worden activiteiten, acties en/of projecten gepromoot.
Burgemeester Bob Nijs: “De digitale infoschermen zijn een aanvulling op de communicatiekanalen van de stad. Ze worden ingezet naast de sociale media, websites, magazines en andere publicaties. Ze hebben tot doel passerende inwoners en bezoekers te informeren, te activeren of te sensibiliseren. Het aantal seconden dat passanten aandacht hebben voor zo’n scherm, is eerder beperkt. Daarom houden we de boodschappen kort en het aantal boodschappen per scherm beperkt.”
Organisatoren die hun evenement willen promoten via de stedelijke communicatiekanalen, dienen het te registreren op www.uitinlommel.be of www.uitdatabank.be. Uit de geregistreerde evenementen maakt het stadsbestuur een selectie voor promotie op de schermen, in het Stadsmagazine, de Uit in Lommel nieuwsbrief, etc.
Meer info: www.lommel.be/evenementenloket