Vandaag kondigde de organisatie van Special Olympics Belgium de locatie van de 35ste Special Olympics Nationale Spelen aan. Na La Louvière in 2016 is in 2017 Lommel aan de beurt. “In samenwerking met de Stad Lommel – de Burgemeester van Lommel, de heer Peter Vanvelthoven, mevrouw Jasmine Van Grieken, Schepen van Sport – de provincie Limburg, Gedeputeerde Frank Smeets is Special Olympics Belgium verheugd de 35ste editie van de Special Olympics Nationale Spelen aan te kondigen.

De Spelen zullen plaatsvinden gedurende het Hemelvaartweekend van woensdag 24 mei tot en met zaterdag 27 mei 2017. 3 400 atleten en 1 200 coaches, komende uit meer dan 300 clubs verspreid over heel België, zullen aan dit multi-sportevenement deelnemen, één van de grootste in België. De atleten zullen er schitteren, elk volgens zijn of haar capaciteiten, in een van de 19 sporten en aangepaste disciplines.

Dit evenement brengt om en bij 10 000 personen samen en dankt zijn welslagen voor een groot deel aan de doeltreffende medewerking van ruim 1800 vrijwilligers per dag. Uit alle hoeken van het land komen ze toe om de organisatie in goede banen te leiden.
Bovendien zal er een Olympisch dorp, een familieonthaal en een VIP- en personthaal voorzien zijn.

Daarnaast is er huisvesting voor 1 600 atleten, coaches, scheidsrechters en vrijwilligers, een shuttledienst voor de deelnemers en het publiek en een cateringdienst die instaat voor 4 500 warme maaltijden en 15 000 lunchpakketten!
Dit evenement voor atleten met een verstandelijke beperking is telkens een unieke en grootse sportontmoeting die jaarlijks wordt georganiseerd door Special Olympics Belgium, en dat afwisselend in Vlaanderen en Wallonië, en om de 5 jaar in Brussel.
“De Stad Lommel is bijzonder fier om de Special Olympics Nationale Spelen 2017 te mogen ontvangen. We stellen onze sportinfrastructuur en onze kennis graag ter beschikking en zullen de atleten en hun supporters warm ontvangen.”, zegt Burgemeester Peter Vanvelthoven.
“In 2014 streken hier ook de Europese Special Olympics Zomerspelen neer”, zegt Schepen van Sport Jasmine Van Grieken. “Lommel was gaststad voor een delegatie atleten, en ook de wielerwedstrijden vonden hier plaats. Een unieke ervaring voor de vele vrijwilligers die de handen mee uit de mouwen staken én voor de supporters. Special Olympics brengt sport binnen het bereik van iedereen met een verstandelijke handicap. Het is een genot om te zien hoe zij sportplezier ervaren en hoe hun zelfvertrouwen groeit, niet enkel op het veld, maar ook ernaast.”