Lommel SK kan bevestigen dat het forfait geeft voor de competitiewedstrijd van vanavond tegen RFC Seraing. De club heeft een aantal spelers en stafleden die positief getest zijn op COVID-19. Lommel SK heeft deze beslissing genomen op basis van gezondheids- en veiligheidsredenen na de uitbraak van afgelopen week binnen onze club alhoewel de regels van de competitie bepalen dat alleen meer dan zeven positieve gevallen binnen de spelersgroep uitstel kan rechtvaardigen.

Met het stijgende aantal COVID-19 besmettingen in het team, tot wel tien besmettingen verdeeld over spelers en technische staff, en met het medisch advies dat aangeeft dat er in de komende dagen meer positieve gevallen zouden kunnen opduiken, is Lommel SK van mening dat het doorgaan van de wedstrijd van vanavond tegen RFC Seraing het risico op een voortzettende stijging van het aantal infecties zou vergroten.
Operationeel directeur van Lommel SK Simon Van Kerkhoven zei: “Gezondheid en veiligheid zijn altijd onze eerste prioriteit. De club heeft besloten, als allerlaatste optie, de wedstrijd te schrappen na alle mogelijke scenario’s te hebben doorgenomen. Het was van vitaal belang dat we alles zouden doen wat in ons vermogen ligt om onze spelers en staf, alsmede onze tegenstanders te beschermen.
Helaas konden we de wedstrijd niet uitstellen tot een latere datum vanwege de protocollen en regels die gelden met betrekking tot de COVID-19-aantallen, en dus moeten we de wedstrijd schrappen.

We zijn teleurgesteld, maar we erkennen ook de noodzaak om de integriteit van de competitie te beschermen en we accepteren de sportieve gevolgen van de beslissing. Onze focus ligt nu op het beperken van de verspreiding. We wensen al onze getroffen collega’s een spoedig herstel toe.”

De trainingsaccomodatie van de club blijft sinds gisteren gesloten en het team zal de komende dagen hun trainingsprogramma staken. De club zal in de komende dagen een verdere verklaring afleggen.