Lommel investeert jaarlijks heel wat tijd en moeite in de mooie en originele aankleding van de tientallen bloemenperken en rotondes in de stad. Die inspanningen werden recent beloond met een gouden medaille in de wedstrijd Groene Lente van de Vereniging Voor Openbaar Groen (VVOG).
Met de wedstrijd wil VLAM samen met de VVOG promotie voeren voor bloemenrijke beplantingen in het straatbeeld.
Vooral projecten die getuigen van creativiteit en vernieuwing en die een interessante voorbeeldfunctie vervullen komen in aanmerking voor bekroning in de wedstrijd. “In het wedstrijdonderdeel “Gemeente in bloei”, voor alle gemeentelijke bloemenprojecten die gelegen zijn op openbaar domein, scoorde Lommel bijzonder goed,” vertelt schepen van stadswerken Karel Wieërs. “Onze stad mocht drie bloemensymbolen in ontvangst nemen, te vergelijken met Olympisch goud.”

Lommels openbaar groen beloond met gouden medaille

Origineel uit de hoek te komen
Een pluim dus voor de Lommelse groendienst die zo’n 40 medewerkers telt. “Zij werken in verschillende teams. Eén ploeg staat in voor de serres, waar bijna al het plantgoed zelf gekweekt wordt. Binnen die ploeg zitten ook de mensen die alle perken onderhouden en aanplanten. Dan is er een ploeg die verantwoordelijk is voor het onderhoud van sportcentrum De Soeverein en een ploeg houdt zich bezig met het onderhoud van de verschillende begraafplaatsen in Lommel,” legt schepen Wieërs uit. “Bij de aanplanting van de verschillende plekken in Lommel proberen we altijd zo origineel mogelijk uit de hoek te komen. We laten vooral onze fantasie werken, maar kijken ook naar de trends van dit jaar.”