Eind augustus halen de Lommelse LEGO® masters Roy en Thomas opnieuw de blokjes boven en bouwen ze GlazenHuis na. Het duo won in mei de finale van het bekende VTM-programma en gaat nu de uitdaging aan in eigen stad. Wie zin heeft om ze tijdens het weekend van 27 tot en met 29 augustus aan het werk te zien, kan terecht in het toeristisch infokantoor van Toerisme Lommel.
Naar goede gewoonte sluit GlazenHuis de zomervakantie af met Glas Beach: een pop-up zandstrand aan de glasovens waar je je hand- of voetafdruk coronaproof kan verglazen. Eregasten zijn dit jaar de winnaars van het bekende tv-programma LEGO® Masters, Roy Franssen en Thomas Goelen. Speciaal voor GlazenHuis tekenden zij een ontwerp uit waarmee ze het glasmuseum in 16 000 blokjes zullen vereeuwigen. “We bouwen graag en regelmatig een gebouw na waar we een persoonlijke band mee hebben. De bekendheid en de speciale architectuur van GlazenHuis zorgen bovendien voor een extra uitdaging,” zegt Thomas, die altijd al in Lommel gewoond heeft. “Uit esthetisch oogpunt, onderzocht Roy zelfs opties om ook echt glas te gebruiken.”
“Voor onze tentoonstellingen slaan we steeds de handen in elkaar met lokaal en internationaal talent,” legt Jeroen Maes, artistiek directeur van GlazenHuis, uit. “De overwinning van de Lommelse brickmasters konden we dus zeker niet onopgemerkt voorbij laten gaan. De bouw van GlazenHuis in LEGO® blokjes is niet alleen leuke exposure voor de heren en het museum, maar ook een toffe, coronaproof gezinsactiviteit aan het einde van de zomer.” GlazenHuis lanceert tegelijkertijd ook ‘Het LEGO® Mysterie’: een speurtocht in en rond het glasmuseum waarbij je op zoek gaat naar de dief die één van de wonderlijke glazen schoenen uit de tentoonstelling Shoerealism heeft gestolen. Wie alle aanwijzingen verzamelt en de dief ontmaskert, krijgt als beloning een zakje LEGO® blokjes waarmee je een hippe sneaker of elegant muiltje in elkaar kan steken. “De fantasierijke tentoonstelling ‘Shoerealism’ nodigde ons uit om twee exclusieve schoentjes in LEGO® te ontwerpen,” zegt Roy. “Een mooie aanvulling op het kindvriendelijk aanbod van GlazenHuis!”
Thomas en Roy beginnen vrijdag 27 augustus met bouwen en hopen op zondag 29 augustus het laatste blokje te bevestigen. De opbouw vindt plaats in het toeristisch infokantoor van Toerisme Lommel.
Nadien wordt het LEGO® GlazenHuis naar het museum verplaatst waar het permanent te zien zal zijn. Wie de Lommelse LEGO® Masters wilt aanmoedigen, kan gaan supporteren tijdens de openingsuren van Toerisme Lommel: op vrijdag doorlopend van 9:00 tot 17:00 uur en tijdens het weekend doorlopend van 10:00 tot 17:00 uur. Wie de speurtocht ‘Het LEGO® Mysterie’ wilt bemachtigen, kan hiervoor terecht in de Glasshop. Een pakket kost €18,- inclusief museumbezoek voor twee personen. De speurtocht loopt zolang de voorraad strekt dus wees er snel bij.