Op zondag 19 januari 2020 organiseert wandelclub Milieu 2000 de 39ste Edelweisstocht.
Wanneer de heide nog slaapt en het eerste rijp zich op de twijgen vastzet of een toefje sneeuw het weidse landschap streelt, levert dit een sprookjesachtig mooi winterbeeld en wordt het tijd om er op uit te trekken.
Als daarbij een mild zonnetje haar mantel over de Kattenbosserheide spreidt, zal niemand ons tegenspreken dat 19 januari 2020 weer een wandelhoogdag wordt.
Op Kattenbos ligt de bakermat van het wandelen in Lommel, de natuurstad van Vlaanderen. Men zal weer eindeloos kunnen combineren om het mooiste uit het Kattenbos te ontdekken.

39ste Edelweisstocht wandeltocht

Starten doen we via diepgroene naaldbossen van het Katrijt, de werken van natuurkunstenaar Wil Beckers en zo naar de Kattenbosserheide. De 14 en 22 km maken een ommetje naar het Duits militair Kerkhof (40.000 graven uit de beide wereldoorlogen) waarna we samen de ruime rustpost in het gehucht Gelderhorsten opzoeken.
De wandelaars van 20 en 22 km. maken van hieruit een ommetje richting Kanaal van Beverlo ,de bossen van de Keiheuvel en het natuurgebied De Most waarna ze een tweede maal op adem kunnen komen in feestzaal Den Horst in Gelderhorsten.

Terugkeren doen we opnieuw langs de Kattenbosserheide, de Leyssensmolen, de bossen van de Katterijen en de spoorweg De Ijzeren Rijn.

Zeker een wandeltocht die tot de verbeelding van menig wandelaar spreekt en een prachtige opener van het 40ste wandeljaar van WSV Milieu 2000 Lommel.

Vertrek: Van 8 tot 15 uur

Afstanden: 4 – 6 – 8 – 12 – 14 – 20 – 22 km

Locatie:
Feestzaal Klosterhof
Oude Diestersebaan z/n
3920 Lommel-Kattenbos

Een organisatie van Wandelclub Milieu 2000