Op zaterdag 7 september, op Ford Lommel Proving Ground, bereikt Ford met de Ford Mustang 1001 Parade een nieuwe mijlpaal in de autogeschiedenis:
Het grootste evenement ooit gewijd aan de Ford Mustang op Europese bodem
Het nieuwe record voor de grootste Parade van Ford Mustang, die de 960 geregistreerde eenheden van Mexico overschrijdt.
Een nieuwe recordpoging van “statische choreografie” met meer dan 1.000 Mustang die hetzelfde doen, op hetzelfde moment, op dezelfde plaats.

Ford Mustang 1001 Parade telt nu meer dan 1700 bevestigde inschrijvingen. Als de weersvoorspellingen voor 7 september niet ongunstig zijn, is het succes gegarandeerd!

  • Wereldrecordpoging: objectief om meer dan 1.000 Fords Mustang samen te brengen op Ford Lommel Proving Ground op de goede weg om een groot feest te worden
  • Meer dan 1.700 inschrijvingen bij de afsluiting op 20/8. Een comfortabele voorsprong op het huidige wereldrecord van 960 voertuigen in Toluca, Mexico op 3 december 2017
  • België doet er nog een schepje bovenop met een Mustang-choreografie
  • Het grootste event ooit gewijd aan de Ford Mustang in Europa

De Ford Mustang is bijzonder populair in de BeLux: relatief gezien worden er nergens in Europa meer van verkocht. Geen beter geplaatst land dan België dus om deze wereldrecordpoging te organiseren. De populariteit wordt voelbaar mede dankzij de FordStores in het hele land die Mustang-eigenaars mobiliseerden om deel te nemen aan dit unieke evenement. Onder de drijvende krachten tellen we ook Adelbert Engler van The Mustang Garage, wiens Europese adressenbestand een cruciale rol speelde in het hoge aantal inschrijvingen. Naast 50% van de geregistreerde deelnemers afkomstig uit België, zakken Mustang-eigenaars uit heel Europa af naar Lommel voor de Ford Mustang 1001 Parade. Onder meer uit Spanje, Zweden en het Verenigd Koninkrijk, over Polen en Zwitserland, zonder Nederland te vergeten.
Deze enthousiaste community komt op 7 september samen op de uitzonderlijke site van Ford Lommel Proving Ground in Belgisch Limburg. De organisatie van het evenement kan rekenen op een uitstekende infrastructuur, die van de testterreinen waar alle voor Europa bestemde Fords op punt gezet worden op het vlak van duurzaamheid, technologie en rijdynamiek. De Ford Mustang 1001 Parade kan trouwens rekenen op de expertise en de ernst van het personeel van Ford Lommel Proving Ground, dat zich vrijwillig ten dienste stelt om van dit evenement een succes te maken!
Trouw aan zijn «Go Further»-devies gaat Ford België een stapje verder dan enkel een parade van meer dan 1.000 Fords Mustang. De aanwezige voertuigen en hun eigenaars voeren ook een choreografie uit met enkele verrassingen.

DELEN
Vorig artikelBier & Bokes
Volgend artikelOperatie Market Garden