Alle takken van het kruispunt krijgen een nieuwe asfaltlaag en de lichtenregeling wordt omgebouwd naar een slim systeem. Detectoren in het wegdek zullen dan flexibel kunnen inspelen op de drukte en het type weggebruiker dat aan het kruispunt rijdt. Dat zal de verkeersdoorstroming en -veiligheid voor alle weggebruikers verbeteren.

Welke hinder kan u verwachten?

Overdag is doorgaand verkeer op het kruispunt in alle richtingen mogelijk. Tijdens de nachtelijke asfaltwerken gedurende 4 nachten vanaf maandag 13 november tussen 19.00 en 6.00 uur:

  • blijft verkeer op de Ringlaan in alle richtingen vertraagd mogelijk over aangepaste rijstroken en de doorsteek in de middenberm.
  • worden de aantakkingen van de Luikersteenweg en Napoleonweg op de Ringlaan onderbroken. Autoverkeer volgt een omleiding via Luikereinde (N712) – Astridlaan – Holvenstraat. Zwaar transport volgt een omleiding via de Noord-Zuidverbinding (N74).
  • zijn fietsers tijdens de werkuren niet toegelaten in de werfzone en volgen ze gedurende enkele dagen een lokale omleiding.
  • raadplegen busreizigers best vooraf de website van De Lijn voor aangepaste dienstregelingen.

De werken aan de verkeerslichten worden aansluitend en gefaseerd uitgevoerd. Ze gebeuren grotendeels vanuit de bermen met beperkte hinder en zullen tegen eind 2023 afgerond zijn. WeersgevoeligOpgelet: asfalt- en wegenwerken zijn erg weersgevoelig. Bij ongunstige weersvoorspellingen kan de huidige planning nog wijzigen.