Vrijdag 12 juni heropent reisorganisatie Neckermann al zijn 62 winkels in België. In 40 winkels kan de Belg opnieuw doorlopend en zonder afspraak terecht van maandag tot zaterdag om zijn vakantieplannen te bespreken. De overige 22 kleinere shops zullen twee dagen per week open zijn, op maandag (op afspraak) en zaterdag (vrij bezoek). Neckermann zet door de coronacrisis voortaan ook meer in op ‘corona-proof’-vakanties. Belgische toeristen hebben er nu de keuze uit meer dan 50.000 extra vakantiewoningen en kampeeradressen.

Na de Nationale Veiligheidsraad van 3 juni, is het al zeker dat we vanaf 15 juni opnieuw de grens over mogen om op vakantie te gaan. Mondjesmaat komt er ook meer duidelijkheid welke landen Belgische toeristen zullen ontvangen. Daarom opent Neckermann voor het eerst sinds 17 maart opnieuw al zijn winkels in België op 12 juni. De reisorganisatie draaide de voorbije week in een vijftal winkels proef en heeft heel wat extra inspanningen geleverd om het bezoek aan zijn winkels zo veilig mogelijk te laten verlopen.

“We hebben plexiglas geïnstalleerd, alle medewerkers kregen opleidingen rond hygiënemaatregelen en bezoekers zullen hun handen kunnen ontsmetten met handgel. Infofiches aan de ingang zullen aangeven hoeveel mensen tegelijkertijd in de winkel aanwezig mogen zijn. Het blijft weliswaar koffiedik kijken hoe snel de Belgische toerist zijn weg naar onze winkels zal terugvinden, maar we verwachten de eerste dagen en weken alvast aardig wat volk.”