De uitbreiding van sporthal De Soeverein is klaar. De nieuwe sporthal met parketvloer is ruim 1000 m² en kan gebruikt worden voor verschillende sporten, zowel voor trainingen als wedstrijden zonder of met beperkt publiek.

De sporthal aan stedelijk sportcentrum De Soeverein werd uitgebreid met een nieuwbouwgedeelte dat aansluit op de bestaande hal. “De nieuwe sporthal is geschikt voor zowat alle indoorsporten,” zegt burgemeester Bob Nijs. “De Lommelse basketbalclub trainde er afgelopen week al. De hal is ook geschikt voor zaalvoetbal, handbal, volleybal, badminton en heel wat andere sporten,” vult schepen van sport Dirk Vanderhoydonks aan.

Schepen van openbare werken Sophie Loots: “De bouwwerken zijn vlot verlopen en werden ruimschoots binnen de vooropgestelde termijn afgerond. Nu staan de aanleg van de parking en de omgeving op het programma. In de inkom van de nieuwe sporthal komt ook nog een kunstwerk van de Lommelse kunstenaar Manu Bloemen.”

De sporthal werd ontworpen door M10 Architecten uit Lille. Aannemer Driesen nv uit Pelt voert de werken uit. De totale kostprijs bedraagt 1.200.000 euro, exclusief BTW.