De nieuwe trainer voor Lommel SK is bekend het is Laiam Manning

Lommel SK benoemt Liam Manning als nieuwe hoofdcoach

Manning sluit zich aan bij de club nadat hij de directeur van coaching van de New York City FC Academy is geweest.

  • De Engelsman heeft eerder gewerkt in de academiestructuur van het Engelse voetbal met belangrijke rollen bij West Ham en Ipswich Town FC.
  • De nieuwe coach begint binnen de veertien dagen aan zijn opdracht.

Lommel SK is verheugd aan te kondigen dat Liam Manning de nieuwe hoofdcoach van het eerste elftal is.

Na een succesvolle ervaring als coach van de NYCFC Academy, zal Manning nu verantwoordelijk zijn voor het leiden van het nieuwe hoofdstuk voor Lommel SK onder de verantwoordelijkheid van de City Football Group. Bij NYCFC, één van onze zusterclubs van CFG, heeft de Engelse coach zich sterk geprofileerd door de ontwikkeling van jonge spelers en door ervoor te zorgen dat de voetbalstijl en -filosofie van de Academy over alle leeftijden heen in lijn zijn met de principes van CFG.

Manning heeft ook een lange carrière in de jeugdrangen van het Engelse voetbal, met ervaringen bij West Ham, waar hij drie seizoenen als Assistant Academy Manager heeft gewerkt, en Ipswich Town, waar hij in verschillende rollen in de jeugdrangen heeft gewerkt.

Manning zei: “Ik ben blij dat ik Lommel SK kan vervoegen en deze nieuwe reis in de geschiedenis van de club kan leiden onder de paraplu van de City Football Group. Lommel SK is een club met een gevestigde geschiedenis in het Belgische voetbal, met een solide basis en een enorm groeipotentieel. Ik wil mijn best doen om de traditie van de club, om jong talent te helpen ontwikkelen, voort te zetten”.

“Ik ben City Football Group zeer dankbaar voor deze kans om professioneel te groeien binnen onze voetbalfamilie en om onze knowhow op verschillende vlakken te leren, te delen en te implementeren. Na mijn geweldige ervaring bij New York City FC, kijk ik er echt naar uit om te beginnen en bij te dragen aan het naar een hoger niveau tillen van dit spelletje bij Lommel SK”.

Sportief Directeur, Ronny van Geneugden, voegde hieraan toe: “We zijn erg blij dat Liam zich bij ons voegt als de nieuwe hoofdcoach. Hij heeft veel expertise in het trainen en ontwikkelen van jong talent, wat perfect past in de lange termijn strategie van Lommel SK. Liam heeft ook een goede staat van dienst met het implementeren van de voetbalstijl en -methodologie, wat voor ons van onschatbare waarde zal blijken te zijn”.

“City Football Group heeft bewezen ervaring te hebben met het aanbieden van meerdere trajecten, niet alleen voor spelers maar ook voor coaches. Er zijn enkele voorbeelden van succesvolle carrières binnen CFG, zoals onder andere Patrick Vieira, Domenech Torrent en Nick Cushing. We hopen dat Liam dezelfde weg kan volgen en zijn stempel kan drukken op de implementatie van CFG’s voetbalstijl en ons helpt om als team te groeien”.

Iedereen binnen onze club wil Liam welkom heten bij Lommel SK.