Vanavond wordt in Lommel het nieuwe jaar ingeluid met een schitterende show met vuurwerk, lasers en muziek. Het geluidsarm vuurwerk wordt van oud op nieuw om middernacht afgeschoten vanop het Hertog Janplein. De toegang is volledig gratis.

Weersomstandigheden worden opgevolgd

Na overleg vanmorgen met de vuurwerkmakers, brandweer, burgemeester en andere betrokken veiligheidsdiensten, is er gezamenlijk beslist dat het nieuwjaarsvuurwerk vanavond kan doorgaan. De weersomstandigheden worden nauwgezet opgevolgd. Zolang deze een veilig en kwalitatief verloop van het vuurwerk toelaten, zal de show doorgaan.

Burgemeester Bob Nijs: “Samen met brandweer en andere betrokken diensten, volgen we ieder uur de weersvoorspellingen op. Op dit moment is er geen reden om het vuurwerk niet te laten doorgaan.
Iedereen is vanavond welkom: samen tellen we af naar 2023!”

Algemeen vuurwerkverbod in Lommel
Zelf vuurwerk afsteken is verboden in Lommel, ook op oudejaarsnacht, met uitzondering van fop- en schertsvuurwerk in categorie F1. Vind jij een eindejaar zonder vuurwerk ook een knalidee? Draag je steentje bij aan de mentaliteitsverandering. Samen mikken we op een eindejaar zonder gewonden en bange dieren.