Tijdens het afgelopen weekend werden de finales van de Beker van Limburg afgewerkt in Zonhoven, met maar liefst 5 Lommelse ploegen op het programma.

Vrijdagavond begon geweldig voor BBC Croonen met de M16A die moesten aantreden tegen Hasselt BT B. De score werd geopend met 2 vrijworpen. In het begin liet de afwerking het wat afweten, maar door het sterke verdedigingswerk kregen ze nagenoeg geen tegenscores.  Het 1e kwart eindigde op 2-18. Onze meisjes bleven aanvallen en scoorden punt na punt.  2e kwart 8-40, 3e kwart 20-61.Doordat de meisjes van Hasselt bleven proberen en zich zeer positief opstelden, kregen we ondanks het grote puntenverschil toch een mooie wedstrijd te zien. De talrijk opgekomen supporters, die allen mooi in het rood waren, dachten nog even dat ze de 100 zouden halen.Met een mooie eindstand van 32-91 konden onze meisjes de beker in de lucht steken.

Meteen hierna was het de beurt aan de J21A voor hun bekerfinale. Onder leiding van Ronnie McCollum en Bob Dirckx zetten de jongens direct hun tanden in de wedstrijd en lieten Hades Hasselt nooit meer los. Lommel domineerde van begin tot einde.Van finale-zenuwen leek er amper sprake en scores kwamen langs alle kanten. Inside scores van Sander, back to back driepunters van Jules, steals van Lowie en vooral de fastbreaks van iedereen in het team lieten de tegenstander dieper en dieper zakken.De beker werd nadien nog feestelijk ingewijd in Den Dribbel en staat nu mooi te pronken in de cafetaria.

Zaterdagochtend om 9u speelden de M12A van coach Dirk Jansen tegen Lummen. De tegenstander begon scherp aan de wedstrijd en kwam direct op voorsprong. De meisjes leken onder de indruk van het hele gebeuren, maar vonden snel hun gekende, vlotte spel. Ze gingen erop en erover en gaven deze voorsprong niet meer uit handen. In het derde kwart leek Lummen terug wat korterbij te komen, maar uiteindelijk kon Lommel de wedstrijd gemakkelijk winnen met 18-40. Een mooie afsluiter van een sterk seizoen!

De verwachtingen werden tot dan met verve ingevuld, de tegenstand van onze M19A werd met Femina Habac Sint-Truiden echter een stuk zwaarder ingeschat. Deze vrees werd slechts gedeeltelijk waarheid, onze meisjes konden lang hun voet naast die van de tegenstander zetten. Het verschil was er uiteindelijk wel en zo werd deze wedstrijd met 62-50 verloren. Desondanks een mooie 2de plaats voor onze M19A!

De laatste finale was die van de M14A op zondag, die met Tongeren een zware opponent voorgeschoteld kregen. De Lommelse dames kwamen moelijk in hun spel en er moest een hevige strijd geleverd worden. Ze kwamen snel ruim achter, maar op wilskracht konden ze de kloof tegen het einde van het tweede kwart dichten tot 24-22. Het derde kwart verliep dramatisch, niets lukte nog en het fysiek sterkere Tongeren liep over onze meisjes, waardoor de kloof onoverbrugbaar werd. De kopjes gingen naar beneden en zo werd de wedstrijd beëindigd met een zware 64-35 nederlaag.

Het hele weekend waren er veel, de meesten in het rood uitgedost, Lommelse supporters aanwezig. De sfeer was opperbest en de resultaten en prestaties iets om fier op te zijn! Op naar volgend jaar!