In augustus is Joop Donkers een burgerinitiatief gestart, www.wieshensen.nl. Een poging om een 35 jaar oude moordzaak op te lossen met hulp van het publiek.

Op 29 augustus 1989 ging de 32-jarige Wies Hensen naar de Budelse kermis. Ze is daar om 21.45 uur nog gezien in het gezelschap van 2 mannen, eindtwintigers. Twee uur later stopte een oud en lawaaierig busje op de afgelegen Loonderweg in het 18km verderop gelegen Dommelen. Precies op die plek werd de volgende ochtend het dode en ontkleedde lichaam van Wies aangetroffen door fietsers. De moord is nooit opgelost.

Met www.wieshensen.nl proberen we de zaak weer onder de aandacht te krijgen van de twintigers van destijds. Er moeten mensen zijn die zich iets herinneren. Van het oude busje. Van de twee mannen, van wie er een opvallend blonde krullen tot op de schouders had. Wies was dol op de kermis en dol op uitgaan. Behalve in Budel zelf kwam ze veel in Weert, maar ook in Lommel. Tot nu toe hebben we vooral de publiciteit opgezocht in Budel en het nabijgelegen Valkenswaard.

We willen ook in Lommel de twintigers van toen uitnodigen om met ons mee te denken. Misschien is er iemand die meer weet of anderszins voor ons relevante informatie heeft.
Heeft u informatie: Joop Donkers, 0031 6 21540213