Deze week is het week van het bos, de ideale gelegenheid om de natuur in jouw buurt te  ontdekken. In de Heuvelse Heide in Lommel staan de Bosland Big Five extra in de kijker tijdens het slotevent op zondag 16 oktober. Via tal van activiteiten ontdek je er de schatten van het bos.
Op ontdekking met de Big Five
Tijdens het slotevent van de Week van het Bos in de Heuvelse Heide, een kleine verborgen heideparel nabij Lommel – Kolonie kan je met het hele gezin ontdekken wat het bos allemaal te bieden heeft. Met de avonturenkaart van de Bosland Big Five kom je langs tal van kinderworkshops en -activiteiten.

Het avontuur start aan de Meerpaal, waar je via een wandeling zelf de schatten van het bos ontdekt. De wandeltocht is 2,9 km lang en voor de meer ervaren stappers zijn er wandelroutes van 7 of 9 km. Je kan zelfs op pad met de boswachter voor een nog langere tocht.
Burgemeester van Lommel, Bob Nijs: “De week van het bosis de uitgelezen kans om onze prachtige natuur extra in de kijker te zetten. Door met het hele gezin het bos in te gaan, leren kinderen de natuur in hun omgeving kennen. En blijft Bosland zijn naam van grootste avonturenbos trouw… want kinderen zijn hier de baas.”

Spelerwijs het bos ontdekken
Met de Week van het Bos campagne laat het Agentschap voor Natuur en Bos opnieuw duizenden kinderen spelenderwijs het bos ontdekken. Buiten spelen en ravotten is niet alleen keileuk, maar ook leerrijk en gezond. Het thema van deze editie is: ‘Ga op ontdekking in de natuur om de hoek’. Heel wat scholen gingen aan de slag met de kant-en-klare educatieve pakketten en gezinnen trokken erop uit met ZWAM FM, namen deel aan één van de activiteiten of ontdekten één van de vele speelzones.

“Met de Week van het Bos willen we zoveel mogelijk kinderen naar buiten krijgen om te genieten en spelenderwijs te leren over en in onze prachtige natuur. Ik ben verheugd dat er opnieuw heel wat kinderen en gezinnen aan de slag zijn gegaan met de keileuke opdrachten en uitdagingen en ben blij dat Bosland naar jaarlijkse traditie een mooi programma ontwikkelde in het kader van deze bossigste week van het jaar. De start voor hopelijk heel wat liefde voor bos en natuur,” aldus Zuhal Demir, Vlaams minister
van Natuur.