Jingle Bells on tour.

Bells Lab trekt in de maand december met de toerbeiaard, een nieuwe en unieke mobiele beiaard, naar zorginstellingen in Vlaanderen om de bewoners, patiënten en het personeel te verrassen met een hartverwarmend kerstconcert. In totaal speelt Bells Lab op meer dan veertig concerten in acht verschillende gemeenten. Ook in Lommel werden deze week de bewoners van de vier woonzorgcentra getrakteerd op een open raam-concert.

Bells Lab verbindt de zorg- en cultuursector, twee sectoren die zwaar getroffen worden door de coronacrisis. Cultuurcentrum De Adelberg Lommel pikte dan ook met veel plezier in op dit mooie initiatief en zorgde voor de ondersteuning ter plaatse.

De toerbeiaard hield halt op maandag 14 december aan Hoevezavel en Ploegdries (met zangeres Katrien Smets) en op woensdag 16 december aan Kapittelhof en De Bekelaar (met zangeres Kim Versteynen). Ze brachten er concertjes van telkens een half uur. De bewoners en zorgverleners konden van binnenuit meeluisteren door het raam op een kier te zetten.

Foto’s van de concertjes in Lommel vindt u op www.ccdeadelberg.be en op de Facebook-pagina Cultuurcentrum De Adelberg.

Bells Lab is een laboratorium voor klokkenmuziek en creëert innovatieve projecten met klokken en beiaard. Sinds kort beschikken ze over een eigen mobiele beiaard, speciaal ontwikkeld om mee rond te toeren: de “toerbeiaard”.
Muzikanten van dit project zijn Jan Verheyen en Katrien Smets / Kim Versteynen.  Jan Verheyen is stadsbeiaardier van Hasselt en Pelt. Daarnaast is hij creatief met klokken en bezieler van Bells Lab. Hij ontwikkelde diverse projecten met klokken en beiaard, waaronder samenspelconcerten, maar ook crossovers met theater en dans. Katrien Smets is opgeleid als musical-zangeres aan de musicalafdeling van Fontys in Tilburg. In 2009 behaalde ze de halve finale van de wedstrijd Op​zoek naar Maria. Ze zingt in enkele bands. Kim Versteynen is jazzzangeres en genoot haar opleiding aan het Conservatorium van Maastricht. Ze won diverse wedstrijden en samen met haar partner-in-crime pianist Arne Van Coillie zet ze Hasselt op de jazzkaart.

 

Meer informatie over dit project vindt u op de website www.bellslab.be.