Op zondag 3 juli wordt het Huis van het Kind geopend onder de noemer ‘Het Kompas’ officieel zijn deuren.
In het Huis van het Kind kunnen ouders en kinderen terecht voor alles rond opvoeden en
opgroeien. De deur staat elke dag open, maar op zondag 3 juli werden de deuren extra opengezet voor de officiële opening. Het is een plek voor gezinsondersteuning maar ook een plek waar gezinnen elkaar kunnen ontmoeten.

Het Kompas Noord & Zuid
Het Huis van het Kind bestaat uit twee locaties die langs elkaar gelegen zijn: het Kompas Noord en het Kompas Zuid. Beide locaties hebben hun eigenheid. In het Kompas Noord kunnen de ouders terecht met hun baby of peuter. Je kunt er bijvoorbeeld je baby wegen, meten of zelfs voor het geven van een babymassage. Maar ook een voorleeshoekje mag niet ontbreken. Kind en Gezin heeft zijn vaste plek in Kompas Noord. Al meer dan 100 jaar actief in Lommel, is Kind & Gezin één van de trouwste partners voor het Huis van het Kind.

In het Kompas Zuid kunnen ouders en kinderen die al wat ouder zijn terecht. Gaat je kind voor het eerst naar school, ben je op zoek naar opvang of heb je vragen over opvoeding: het Kompas Zuid is de plek waar je terecht kan voor al je vragen. Verschillende diensten zijn er gevestigd, zoals de Opvoedingswinkel, de eerste lijnpsycholoog van Gezin Centraal en Opvang.Vlaanderen.

De ontmoetingsplek voor jong en oud
Nancy Bleys, schepen van Huis van het Kind: “Ons Huis van het Kind noemen we ‘Het Kompas’. Dit omdat we niet enkel gezinnen met kinderen begeleiden in de zoektocht naar gepaste ondersteuning, maar ook omdat het een plek is waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten. Jong en oud, kinderen en ouders, kunnen er terecht voor al hun vragen, maar ook bezorgheden die komen kijken bij het opvoeden en opgroeien van kinderen en jongvolwassenen. Iedereen is welkom in ‘Het Kompas’ om te ontdekken hoe we zorgen voor ondersteuning op maat van elk gezin.”