De Lommelse Tennisclub heeft de nieuwe padelterreinen officieel in gebruik op zaterdag 9 april. De vier terreinen in Lommel-Kolonie zijn de eerste van de in totaal zes terreinen die Stad Lommel en het AGB Sport en Recreatie wensen aan te leggen.
Openingsdag
Zaterdag organiseerde de Lommelse Tennisclub (LTC) een heuse openingsdag voor de nieuwe padelterreinen in de Sint-Bernardusstraat in Lommel-Kolonie. Er stonden een demonstratiewedstrijd van Nederlands padelkampioen Uriel Maarsen, een clinic van profspelers en een toernooi op het programma.
Info en inschrijving via www.lommelsetc.be
Padel in Lommel
Naast de vier padelterreinen in Lommel-Kolonie, heeft Stad Lommel de intentie om nog twee terreinen op Sportpark De Soeverein aan te leggen. Schepen van Sport Dirk Vanderhoydonks: “Padel is op korte termijn heel populair geworden. Met de aanleg van de terreinen in Lommel-Kolonie komen we tegemoet aan de vraag van de inwoners om in hun eigen stad te kunnen padellen. Later willen we nog twee extra terreinen op Sportpark De Soeverein aanleggen, meer bepaald tussen het zwembad en de atletiekpiste. In totaal trekken we voor de zes terreinen een budget van 200.000 euro exclusief BTW uit.”
Voor de uitbating werkt Stad Lommel samen met de Lommelse Tennisclub. Voorzitter Dirk Huysmans: “LTC heeft nu een heel aanbod aan racketsporten: tennis, padel en squash. Je kan bij ons een combilidmaatschap aangaan, maar evengoed ook voor slechts één van de sporten. En wil je een uurtje komen padellen, maar niet meteen lid worden van de club, dan kan dat ook. Je betaalt enkel het uurtarief. Dankzij de steun van Stad Lommel, hebben wij trouwens het goedkoopste tarief van de regio voor padel. Zo houden we de drempel naar deze nieuwe sport heel laag.”
Burgemeester Bob Nijs: “Naast de padelterreinen, hebben we in Lommel-Kolonie heel wat wandelroutes en sinds kort ook een mooie natuurloop. Dankzij gerichte investeringen verhogen we de aantrekkingskracht van deze wijk op sporters en toeristen. Dat de cafetaria van LTC nu ook open is in het weekend, is een extra plus voor bezoekers.”