Jachthaven De Meerpaal in Lommel-Kolonie krijgt een opfrissing. Zowel het horecagedeelte als het sanitair worden gerenoveerd. De werken zullen wellicht voor de zomervakantie afgerond zijn.

Jachthaven De Meerpaal wordt een nog aangenamere plek om te vertoeven. Schepen van openbare werken Sophie Loots: “Vanaf het moment dat we wisten dat de toenmalige uitbater stopte, zijn we in actie geschoten om dit gebouw en de directe omgeving aan te pakken. Het interieur en de indeling van het gebouw waren dringend aan een opfrisbeurt toe. De jachthaven blijft een toplocatie en hier willen we dan ook een topaccommodatie aan koppelen.”

In het horecagedeelte komen onder meer een nieuwe toog, nieuwe verlichting en vloeren. De muren krijgen een fris laagje verf. Ook het sanitair wordt onder handen genomen. De douches en toiletten worden geoptimaliseerd voor de havengasten en gebruikers van de camperplekken. De kosten van de werken zijn geraamd op 150.000 euro.
Als alles volgens planning verloopt, zullen de werken nog voor de zomervakantie klaar zijn. Aansluitend nemen de nieuwe uitbaters hun intrek in het gebouw.

Jachthaven De Meerpaal
Jachthaven De Meerpaal is een kleine haven aan het kanaal Bocholt-Herentals. Aan de jachthaven liggen een taverne en enkele camperplekken. Het is een populaire locatie voor eigenaars van plezierbootjes, fietsers, wandelaars en kampeerders. Burgemeester Bob Nijs: “Het is een prachtig stukje Lommel, dat na de werkzaamheden nog aantrekkelijker zal zijn voor Lommelaars en toeristen. Het is de ideale uitvalsbasis voor een boottochtje, een wandeling of een fietstocht. Maar je kan er evengoed terecht voor een kleine hap of een drankje langs het water.”