De stad Lommel engageert zich om elke Lommelaar vanaf 12 jaar te voorzien van een gratis herbruikbaar katoenen mondmasker. De federale overheid voorziet daarnaast voor elke inwoner +12 jaar twee filters die je in de mondmaskers kan plaatsen. De stad heeft beslist om de mondmaskers met filters huis aan huis te bedelen (en dus niet via de Limburg.net verdeelpunten zoals aanvankelijk gecommuniceerd). Voor die bedeling willen we een beroep doen op onze lokale verenigingen.

Voor de bedeling wordt Lommel ingedeeld in verschillende sectoren per wijk. Elke sector omvat een 500-tal adressen/brievenbussen die bedeeld moeten worden. Per sector van +/- 500 bussen voorzien we voor de vereniging een vergoeding van 150 euro.

De toelevering van de mondmaskers en filters verloopt in verschillende fases in de periode tussen 12 mei en 5 juni. Indien u zich wil engageren om één (of meerdere) bedeling te doen, zal dit ergens in die periode ingepland worden. Een heel precieze timing kunnen we op dit moment niet geven. Als u een bedeling toegewezen krijgt, dient deze na bevestiging binnen een tijdspanne van 5 dagen te gebeuren.

Hou er uiteraard rekening mee dat tijdens u tijdens de bedeling de geldende richtlijnen dient te volgen.

Heb je interesse? Meld je dan uiterlijk woensdag 6 mei aan via dit formulier: https://www.lommel.be/eloketdetail/308/aanmelden-bedeling-mondmaskers 

Als er vragen of opmerkingen zijn, kan je terecht bij An Verspecht op het nummer 011 399 738 of via [email protected]