De leerlingen van GO!-school X plus in Lommel namen als eerste in Limburg deel aan OPVALLR, de nieuwe workshop rond fietsverlichting gelanceerd door Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters samen met de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde). In een Virtual- Reality- omgeving konden de scholieren ervaren hoe belangrijk fietsverlichting is om op te vallen in het donker. In de winterse ochtend- en avondspits zijn fietsende jongeren extra kwetsbaar in het verkeer.

Met het project OPVALLR wil minister Peeters samen met VSV inspelen op deze factoren en er zo voor zorgen dat leerlingen uit de tweede en derde graad van het secundair onderwijs rijden met goed werkende fietslichten en de wettelijk verplichte reflectoren.

Voor de Limburgse lancering van OPVALLR waren minister Lydia Peeters , burgemeester Bob Nijs, Peter Vanderkrieken, Sophie Loots en de VSV te gast in X plus, waar de minister alle jongeren opriep om een OPVALLR te worden in het verkeer.

“Onze school ligt pal in het centrum van Lommel waardoor we voor iedereen makkelijk bereikbaar zijn. Zo’n 70% van onze leerlingen komt met de fiets, enkelen komen te voet. Door deel te nemen aan de actie OPVALLR van de VSV willen we de belangrijke rol van zichtbaarheid voor onze fietsende en wandelende leerlingen op het dagelijks traject van thuis naar school extra in de verf zetten” zegt directeur Tamara Vandeweijer.

 

 

deweijer.