Record aantal aanmeldingen levende beelden voor Beeldig Lommel
Zaterdag 15 en zondag 16 juni 2024 van 13 tot 17 uur

392 artiesten ijveren voor een plekje op Beeldig Lommel
De werkgroep van Beeldig Lommel lanceerde eind vorig jaar een oproep richting internationale levende beelden om aan dit groots event deel te nemen. Een indrukwekkend aantal van 392 artiesten heeft gehoor gegeven aan deze oproep, wat een record is voor de organisatie!
“We zien dat Beeldig Lommel steeds bekender wordt binnen de gemeenschap van levende beelden. Ook het beeldenfestival zelf geniet steeds meer erkenning buiten de grenzen van Limburg. Het team achter Beeldig Lommel zet zich hard in om het festival steeds weer naar een hoger niveau te tillen.” aldus schepen van toerisme Karel Wieërs.
Tussen 1 november en 1 februari hebben 115 artiestengroepen zich aangemeld, wat resulteert in 266 acts en in totaal 392 artiesten van over de hele wereld. Zopas is de werkgroep gestart met de eerste toezeggingen.

Internationaal karakter
Beeldig Lommel opent op 15 en 16 juni 2024 haar deuren voor artiesten uit landen als Portugal, Israël, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Slovakije, Oekraïne, Italië, Griekenland, Polen, Argentinië, Tsjechië, Verenigde Staten, Nederland en natuurlijk België zelf. Je kan deze internationale talenten gratis komen bewonderen op dit beeldig festival!

Festivalparcours
Langs de festivalroute van 2,5 kilometer kun je op meer dan 60 locaties de levende standbeelden aanschouwen. Onderweg kom je imposante mobiele acts tegen en geniet je van de aanstekelijke sfeermuziek van straatmuzikanten. Een bijzonder hoogtepunt is de doortocht door de indrukwekkende Sint-Pietersbandenkerk, een unieke locatie die een extra dimensie toevoegt aan de Beeldig Lommel ervaring. De groene long in het stadscentrum, het Burgemeesterspark, dient als decor voor professionele kinderbeelden en de jonge Lommelse talenten die vanuit de Beeldig Lommel organisatie werden opgeleid.
Toegankelijkheid
Goed om te weten: op zaterdagmiddag wordt er een rolstoelgebruikers tour georganiseerd en een audiodescriptie tour voor blinden en slechtzienden. Meer informatie vind je op de website.
Meer informatie op www.beeldiglommel.be