Risico op type 2 diabetes of andere gezondheidsaandoeningen? Doe mee aan HALT2Diabetes!

Diabetes is een chronische aandoening waarbij je bloedsuikergehalte te hoog is. 1 op de 10 volwassen in ons land heeft diabetes. In tegenstelling tot type 1 diabetes, kan je type 2 diabetes voor een groot deel voorkomen via een Gezonde levensstijl (voldoende bewegen, gezond eten, niet roken, gezond gewicht).

Daarom zet Pelt en Plaatselijke Afdeling Noord-Limburg de schouders onder het project HALT2Diabetes. Via HALT2Diabetes worden 45-plussers met een mogelijks verhoogd risico op type 2 diabetes opgespoord via de FINDRISC vragenlijst en indien nodig doorverwezen naar de huisarts voor verdere onderzoeken.Groepssessies Gezonde Voeding op Verwijzing

Vanaf 18/11/2020 worden gratis Groepssessies Gezonde Voeding op Verwijzing georganiseerd in Pelt. In verschillende sessies ga je in groep, onder begeleiding van een diëtist(e), praktijkgericht aan de slag om meer inzicht te krijgen in je eetgewoonten en hoe je gezonder kan gaan eten.

Deze gratis groepssessies worden georganiseerd voor personen met een FINDRISC groter of gelijk aan 12 en voor vrouwen met een voorgeschiedenis van zwangerschapsdiabetes en zijn toegankelijk op doorverwijzing van je huisarts. Zie een overzicht van de groepssessies in het najaar via https://www.diabetes.be/halt2diabetes-pelt.