Nieuw: Kidsrun en doortocht door de Sint-Pietersbandenkerk!

De Lommelse Sahara City Run is, met vorig jaar 1.600 lopers, uitgegroeid tot het grootste sportevenement in Noord-Limburg. Ook de 5de editie belooft een succes te worden. De 300 Early bird tickets vlogen in minder dan een maand tijd de deur uit. Zoals altijd wil de Sahara City Run ook vernieuwend uit de hoek te komen. Voor het eerst wordt een Kidsrun toegevoegd aan het programma. En in het parcours zijn er 2 opvallende nieuwkomers:

– Door de Sint-Pietersbandenkerk: op zondag gaan we naar de kerk. Letterlijk tijdens deze editie van de Sahara City Run. Onze lopers gaan dwars door de indrukwekkende Sint-Pietersbandenkerk.

– Een gratis pintje in het Torenhuis: de herinrichting van het Dorp maakt de traditionele passage door café De Kroon helaas onmogelijk. Maar zeker zo leuk is café het Torenhuis aan het Kerkplein. Zij ontvangen de lopers met open armen én een pintje. Ambiance verzekerd! Voor de lopers van de 5 km wacht deze verfrissing in de kantine van FC Lansiers waar Legs and Bellies optreden voor alle lopers.

Start en aankomst in en rond De Soeverein: de Soeverein wordt een sportieve arena met aankomstzone, foodtrucks, kleedkamers & vestiaire, DJ-duo Instinct & Twenty-Two, infostands en publiekszone.

De basisingrediënten blijven uiteraard aanwezig in deze vijfde editie:  – prachtige natuur: Saharazand, naaldbossen en heide – gemixt met een doortocht in het Lommelse stadscentrum – opvallend parcours: uitkijktoren, voetbalstadion, zwembad, voetgangersbrug, … – fun fun fun: DJ’s, percussie en veel meer onderweg – én de unieke Sahara City Run bridge

Ook tijdens de vijfde editie ligt de nadruk op sportief genot in drie omlopen van 5km, 10km en 15km. Voor de allerkleinsten is er om 13 uur een Kidsrun van 400 of 800 meter. De Sahara City Run vindt plaats op zondag 19 april 2020. Om 14 uur klinkt het startschot voor de 5KM en om 15 uur voor de 10KM en 15KM.

Contact: SAHARA CITY RUN: info@saharacityrun.be of www.saharacityrun.be 0496/96.23.79 (Kris)